dinsdag, november 11, 2008

COHE halve marathon: een echte herfstklassieker.

Als inwoners van de Kempen mogen we gerust trots zijn op ons landschap. De vandaag gelopen halve marathon is in dat opzicht een echte klassieker, en wel om de volgende drie reden:
Monumenten: Met start aan de voet van de Herentalse Toeristentoren , de doortocht langs de Heggekapel en de witte hoeve van de Zittaart in Poederlee en de passage langs het kasteel van Vorselaar wordt hulde gebracht aan drie bekende monumenten van deze streek.
Parcours: Het heuvelende bos van Kruisberg, waar start een aankomst zijn gelegen, de zandwegen van de AA-vallei, de gevarieërde ondergrond in Poederlee en Vorselaar en de snelle asfaltstukken, echt alles krijg je onder de voeten tijdens deze 21,095km lange loopwedstrijd. Om daarbij zeker niet de modderstroken te vergeten op de Zittaart en net voor de finish, die steeds weer voor wisselende posities zorgen en waar de race dikwijls in een beslissende plooi valt.
Weer: Hier denken we vooral aan de wind, die ook vandaag in de AA vallei tijdens de laatste kilometers ongenadig in het nadeel blies. De tijd van het jaar zorgde ook vandaag voor zon én regen.
En zeker niet te vergeten : het mooie herfstseizoen, de gekleurde bomen en de gevallen bladeren.Kortom: deze 11 november-loop is een echte klassieker.

Geen opmerkingen: