zaterdag, april 12, 2008

30j Lipton Ice Tea

Vandaag hebben Lore en ik kunnen genieten van een fantastisch middagje nostalgie. In de Sleuyter Arena te Oostende werd ter gelegenheid van 30j sponsering in de sport, en vooral tennis, door Lipton Ice Tea een pracht evenement in elkaar geknutseld. Lore had 2 vrijkaarten kunnen bemachtigen en wij dus naar het zeetje. Eerst was er huldiging van een aantal ex-coryfeën uit verschillende disiplines. Gaston Roelandts, Fons Breydenbach, Roger Devlaeminck, Sabine Appelmans, Robert Vandewalle, Katleen Smet en nog enkele nobelen uit de voetbal-, zwem-, hockey-, e.a., wereld, passeerden de revue. Daarna volgde een demonstratie van 2toppers uit de BMX- en uit de trialbike wereld. Ongewoon, subliem, om je duimen en vingers van af te likken. Wat een acrobatie, en dat op 2wielen. Hierna een prachtig optreden door een groep kortgerokte en met bijhorende ponpons uitgeruste chearleadsters. Daaropvolgend een demonstratie van een 4-tal streetdancers. Mooi, mooi, mooi. Dan een dubbelspel met de Davis Cup ploeg van 1978, voor mijn onbekenden, maar ja, toen kende ik ook nog maar enkel Borg.
En toen was het tijd voor het môment sûpreme. De herhaling van de Roland Garros finale uit 1978 met de Zweed Björn Borg tegen de Argentijn Guillermo Vilas. Een sterke wedstrijd gezien die met 6-3 en 6-4 in het voordeel van Borg, net als in '78, eindigde. Ongeloofelijk goe sterk deze toch al kwieke vijftigers nog speelden.


Voor enkele bekenden word het morgen een hoogtepunt.
Clubgenoot Stijn Demeulemeester zal proberen in de Ironman Arizona het podium bij de profs te halen. Met 2403 deelnemers en 35 professionals geen sinecure. De grootste tegenstand zal evenwel voor hem een landgenoot zijn, want Rutger Beke geeft ook op deze Ironman zijn zinnen gezet. Psychologisch voordeel voor Stijn is dat gij op deze Ironman in het verleden het parcoursrecord in het fietsen op zijn naam geeft staan. Met een 4u29' op 180km en tegen andere toch niet de minste toppers als Hawai winnaars Tim Deboom en Faris Al-Sultan, verder nog Beke, Chabaud, Lovato,..., geen klein bier.
Voor Lore's hardloopbuddy, dreamteamer en "Reus van Vlaanderen" Dirk Vanthuyne is het morgen het uur van de waarheid. Haalt hij zijn doelstelling van 3.15' in de marathon van Rotterdam? De weersomstandigheden zijn allezins stukken beter dan vorig jaar toen deze wegens de tropische omstandigheden door de overheid werd stilgelegd.
Beide atleten haalden trouwens de krant. Over Stijn een reportage in het Nieuwsblad en over Dirk een volledige bladzijde met foto en al in de Krant van West-Vlaanderen.
En morgen is het hoogmis voor kasseivreters, wij gaan alvast ons plekje opslaan aan Carrefour de L'arbre. Met een frigobox vol Duvels (voor Kurt), Leffe (voor mij) en Looza Ace (voor Lore), zijn we er alvast klaar voor!

Geen opmerkingen: