dinsdag, maart 04, 2008

Sportweekend

Fase 1 van het trainingsprogramma zit erop. Met een herstelweek kon ik de aanpassingsfase afsluiten en wordt het nu tijd voor 6weken aerobische opbouw. In mensentaal dus gewoon meer en langer fietsen en lopen aan een gematigd tempo.

Gisteren is het seizoen terug gestart bij onze wielertoeristenclub WTC Oeselgem. Ondanks de harde wind was er een talrijke opkomst. En terug is de club gegroeid tot een 70-tal leden waaronder nu reeds 7 dames. Dat maakt het alleen maar plezanter voor het mannelijk wielerpeloton. Haantjesgedrag wordt hopelijk achterwege gelaten. Het was een "rustig" ritje van 50km met de Diesels (de rappe gasten) en de Supers (de zeer rappe gasten) te samen. Rustig is relatief, want de harde wind zorgde voor sommige jonge nieuwelingen voor een ontnuchtering. Dat ging toch wat moeilijker dan gedacht.

Onze vrouwelijke familiale sportievelingen deden het dit weekend meer dan uitstekend. Margot blijft maar ereplaatsen verzamelen en haalde nu in Roeselare goud in de 200m wisselslag.

Ook Lore kreeg een morele opkikker in haar voorbereiding voor de marathon, door op de 10mijl Oostende-Brugge een sterke 1.21 neer te zetten onder impuls van haas/dreamteamer Dirk.

Geen opmerkingen: