maandag, mei 26, 2008

Bedevaart

Een pittig weekje zit erop. Op minder dan 48u zo goed als de volledige Ironman afstand afgewerkt. Donderdagavond 12km tempoloop, vrijdagmorgen anderhalfuur kracht in de fitness, daarna 30km duurloop, 's avonds 2.5km gezwommen en de zaterdag 190km op de fiets. Ietske minder gezwommen, maar wel meer km gefietst met meer hoogtemeters. Ik ben moe maar nergens echt een klopke gehad of 't was van die ene smerige rotvlieg die vrijdag tijdens mijn lange duurloop in mijn linkeroog belandde. Ik heb ze met veel moeite eruit gekregen, maar zit nu met een licht ontstoken oog. Swat, geneest wel. Fysiek alles ok, maar mentaal begint het toch ferm door te wegen, steeds maar trainen, eten, rusten, af en toe nog ne keer gaan werken ook. Nog 41dagen, het kan er niet rap genoeg zijn.

Zaterdag vertrokken er 4 Oeselgemse WTC pelgrims op bedevaart naar Rome met de fiets. Na voorgaande jaren Lourdes en Santiago de Compostela, is het nu de beurt aan "il papà" om de vrome Oeselgemnaars te verwelkomen. Met een 6-tal leden van de WTC club vergezelden we onze noeste pellegrino's tot aan hun eerste stopplaats Aubigny les Pothées in de Franse Ardennen 190km hiervandaan. Het werdt een geanimeerde rit met 4lekke banden (op de fantastische Belgische fietspaden). Prachtige, glooiende, Franse landschappen met wegen zonder fietspaden (geen lekke banden meer). Veel rijsttaartjes (kan geen meer zien). Veel zon (armen verbrand dus). Nog meer wind (en natuurlijk op kop). Gelukkig hadden we Alain, pelgrim Eric Declerck en zoon Ward Declerck mee om wat kopwerk te doen. Bij aankomst bleek de Auberge aan de kleine kant zodat we hun hele bescheiden voorraad Leffe en Chimay makkelijk opsoupeerden. Clubgenoot Frank zorgde voor het vervoer terug naar huis. Bedankt, Frank.

Op triatlonvlak gaat het de belgen voor de wind. Letterlijk dan, want Belgie is terug een Ironman rijker. Na Ironman zege's van Van Lierde, Beke, Vanhoenacker, Schellens en Van Gossum, slaagde nu Bert Jammaer erin de zwaarste Ironman ter wereld, Lanzarote op zijn palmares te schrijven. De zwaarste omdat de combinatie van warmte, bergen en vooral veel wind zijn gelijke niet kent. Good old Van Gossum vierde zijn comeback met een sterke 8ste plaats tussen het jonge geweld.

Geen opmerkingen: