vrijdag, juli 09, 2010

Ploegentijdrit in Oeselgem




Zondag laatst was er de viering van het 40-jarig bestaan van onze plaatselijke wielertoeristen club WTC Oeselgem. De club werdt destijds door enkele wielervrienden, waaronder mijn wijlen schoonvader Ivan, opgericht. Nog enkele oudgedienden van toen zijn nog steeds actief lid. De club is ondertussen uitgegroeid naar meer dan70 leden en is ook aangevuld met enkele dames die er wekelijks hun mannetje staan. Voor het 40-jaar jubilee te vieren was er gedacht om een ploegentijdrit met enkel clubleden te rijden. Het overgrote deel van de club schreef zich in. De ploegsamenstelling gebeurde door loting onder het toeziend oog van gerechtsdeurwaarder Vanpintentapper. Zondag stonden we dus met 13 ploegen vanelk 4 renners aan de start. Iedere ploeg kreeg een ludieke naam toegewezen. Wij waren de "Maesmakkers" aangezien Francky Maes in de ploeg zat en elke ploeg diende een nostaligische outfit van de club te dragen. In 40 jaar zijn er reeds verschillende teneu's geweest, dus hier geen probleem. 12 ronden van 5km werden gereden. Om het een beetje spannend te houden, moest van iedere ploeg eerst 1 renner 2ronden rijden vooraleer de volgende ploeggenoten mochten aansluiten. De laatste 2 ronden diende dan een andere renner van de ploeg solo voor de overwinning strijden. De zaterdag nog meldde nestor Eric Declerck zich ziek en werdt in extremis vervangen door zijn zoon Tom (ex-renner) die special van Antwerpen overkwam. De koers zelf. Na de 2 ronden door Christophe gereden, lagen we reeds 45 seconden achter op de koplopers, waardoor Francky en mezelf, ploeggenoten Geert Carton en Christophe Bekaert in het wiel naar voren sleurden. Op 2 ronden was de achterstand weggewerkt en streden we reeds mee voor de overwinning. Spijtig genoeg reed Geert in de voorlaatste ronde tegen een verkeerspaaltje en waren we terug op achtervolgen aangewezen. Francky als solo haalde nog alles uit de kast en eindigde nog op de 5de plaats. Maar winnen is niet het belangrijkste, we hebben er als ploeg enorm veel plezier aan beleefd. Deze formule is zeker voor herhaling vatbaar. Er verscheen een mooi artikel in het Nieuwsblad in de regio katern. Zie bijlage.




DENTERGEM - Dertien ploegen van telkens vier renners van WTC Oeselgem startten zondag voor een ploegentijdrit, waaronder ook vier dames die niet onderdeden voor de mannen. De bedoeling van de wedstrijd voor de 52 renners was zo snel mogelijk met vier de eindstreep halen.
Langs het parcours, dat door iedere ploeg twaalf keer werd afgelegd, konden de clubleden rekenen op de luide steun van de talrijk aanwezige toeschouwers. Zelfs de vuvuzela werd hier en daar boven gehaald.
Tijdens de eerste ronde demarreerde Angelo Vanherweghe om nadien, in de tweede ronde, terug gegrepen te worden door het het ganse peloton. Na de tweede ronde kwam Luc Devooght van team “Continental” als eerste van de solorijders over de streep. Voor de volgende acht toeren voegden de andere drie teamgenoten zich bij hun starter. Ongeveer 40 renners moesten tegelijkertijd inpikken doch alles verliep vlekkeloos. Tijdens dit gedeelte van de rit vormden zich twee grote pelotons die elkaar op jaagden. Een valpartij van Geert Carton in de voorlaatste ronde zorgde ervoor dat team "Maesmakkers" uit de kopgroep verdween. Bij team '' ‘t Gemakske” kreeg Geert Devolder een lekke band zodat ook zij werden uitgeschakeld voor de eindwinst. Zestien personen, dus vier ploegen kwamen samen over de meet na de tiende ronde. Team "Continental" was de eerste. Vanaf dit moment moest terug één renner verder voor nog twee keer de ommegang. De ene demarrage volgde vlug na de andere. Uiteindelijk haalde Thijs Vandaele de overwinning voor "De Talooreterters" binnen.De tweede plaats was voor "De Baertienies" en "De Slekken" waren derdes. What’s in a name ...?
Maar vooral het plezier en de teamspirit onder de collega-fietsers primeerden die dag.
De prijsdeling volgde in café “De Vierschaar “. Iedereen viel in de prijzen. Zo waren er ook ludieke prijzen zoals “De Gouden Pamper” voor de oudste ploeg (team Taelman) , “De Zilveren Pamper' was voor de jongste ploeg (team “Langzaam maar zeker”) en de trofee van de pechvogel van de dag was voor Geert Carton uit team “de Maesmakkers”.
WTC “Ontspanning Verenigt” dankt het sport- en feestcomité 'Voor Elk Wat Wils' voor de logisitieke steun.
Misschien is dit evenement wel voor herhaling vatbaar?

Geen opmerkingen: