maandag, juni 08, 2009

Superdag in triathlon Challenge France




Je hebt zo van die dagen dat alles perfect valt. Gisteren in de halve triathlon, met 1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km lopen, in de Franse Vogezen ging alles ronduit goed. Een relaas. Donderdag toegekomen in ons hotel te Wissembourg, een 35km van Niederbronn-les-Bain, waar alles te gebeuren viel. Het stadje Wissembourg is best wel gezellig, een beetje middeleeuws aandoend, van grote te vergelijken met Ieper. De vrijdag, samen met clubgenoten Karl, Sophie en Ratracers Bruno en Evelyn de laatste 40km van het parcour gaan verkennen en onze strtnr's gaan halen. Ondertussen waren Bart, Peter, Erwin en Frederik ook toegekomen, Ruben kwam pas de zaterdag toe. WTDT was dus sterk vertegenwoordigd. De zaterdag werd er naarstig gemasseerd door onze masseuse Lore. Bruno, Kurt, Sophie en ik werden onder handen genomen. De massage van Karl nam ikzelf voor mijn rekening, kwestie van Lore ook wat rust te gunnen. De massage's hebben allezins goed gewerkt want iedereen presteerde schitterend. De zondag was het vroeg dag. Ontbijt, uitchecken, wagens in Niederbronn gaan plaatsen en dan naar de zwemstart, 15km verderop. Er waren 5waves. Eerst de profs, met enkele sterke namen o.a. de Aussie Mc Cormack, winnaar van Hawaii 2008, Zwitser Morceau, Z.Afrikanen Tissink en Cunnama en de Fransen Le Floch en Bringer. De dames eveneens in dezelfde wave met de Aussie Rebecca Keat, Franse Louison en de Tsechse Zelenkova als favorieten. Ik startte in wave4 samen met clubgenoot Bart Desmet, de ouwe zakken wave, zeg maar. Het water voelde ijskoud aan, 15°C, is echt koud. Het zwemmen ging echt super. Na 29'47" uit het water, een verbetering van 6minuten tov mijn vorige 1.9km in Antwerpen 2007. Een trage wissel en vervolgens fietsen. Er stond een stevige wind, maar in aeropositie lukte het goed. De eerste helft van het parcour was nogal aan de zware kant met enkele kuitenbuiters, het 2de deel vlotte beter, zei het nu in een regenbui. Met 795 hoogtemeters viel het nog mee voor de Vogezen. Eerder een parcour voor rouleurs dan echte klimgeiten. Na 2u50'23" zat het fietsgedeelte erop met een avg van 31.5. Terug een, voor mij, schitterende tijd neergezet en hiermee de 4de clubtijd, na natuurlijk Fré, Karl en Sophie en slechts 10,5 minuten na Bruno. Het lopen was een zeer zware dobber. Grijsloke maal 3 en stukken steiler. Het bos in op een helling voor 2ronden waarvan de eerste 5km bergop en dan nog een groot gedeelte door de modder en een totaal van 516hm. Maar het vlotte beter dan gedacht, een verfrissende regenbui erbij en de halve marathon zat erop in 2u04'41" zowat de halve tijd ook van mijn marathon Antwerpen maar op een stukken zwaarder parcour. Totaal gefinisht in 5u35'00" en 559ste op 938. Een verbetering van 18minuten tov vorig jaar in Eupen. Supercontent natuurlijk.
De clubgenoten deden het werkelijk uit stekend. Sophie (http://3phie.blogspot.com/) was 6de totaal en 1ste agegrouper (niet prof), Karl 25ste en 3de in zijn eigen agegroup. Frederik (http://www.bloggen.be/frederik/) was verbluffend in het fietsen met de 6de fietstijd op slechts 5 minuten na Macca en tussen gerenommeerde profs. In totaal zou hij 15de en 2de agegrouper overall zijn, ware het niet dat hij gediskwalifiseerd was om een rondpunt aan de binnenzijde aan te snijden ipv buitenzijde. Als wielrenner gebeurd dit veel, maar de referee's zijn onverbiddelijk in het buitenland. De andere collega's: Bruno Boudry finishte als 200ste net onder de 5u. Peter (http://triatleetpeterbenoit.spaces.live.com/) haalde 5.18, daarna ikzelf, Erwin volgde op 5.35'33" en Bart Desmet op 5.37'49". Ruben zwom goed, maar moest opgeven in het fietsen wegens ziekte. En nu nr4 volgende week, de MTB marathon in Malmedy "Raid de Hautes Fagnes".

3 opmerkingen:

piet zei

Dikke vette proficiat, en dat op zwaar parcours (wat zou je tijd dan niet geweest zijn op vlak parcours ???) chapeau !

Dirk Vissers zei

't Is zoals met de wijn , hoe langer die ligt, hoe beter hij wordt! Dikke proficiat maatje !

Perfect Talent zei

Hey johantje,

Fantastische prestatie man!!
Een mens zou er verdorie goesting voor krijgen om te gaan trainen. Help me er nog maar eens aan te herinneren na de bevalling, ok?
Groetjes van 2 supporters,
Sam en Eva