donderdag, mei 21, 2009

Het doek is gevallen.


Shinsplints, scheenbeenvliesontsteking of periostitis tibialis. Deze veel voorkomende loopblessure geeft ervoor gezorgd dat Lore haar plannen voor de ultraloop dit jaar mag opbergen. Na advies van trainer, kinesist en sportarts was het risico te groot om nog verder te doen. Starten zou misschien nog lukken maar volgens voorhande zorgverstrekkers was het risico op een stressfractuur en bijkomende maandelange revalidatie te groot. Nu kan ze er met 2 maanden rust en oefeningen bij de kinisist vanaf geraken. De zware kuiten in de marathon waren al een duidelijk signaal dat er iets verkeerd zat. Oorzaak zijn waarschijnlijk de nieuwe steunzolen die ze voor haar voorgaande knieproblemen moet dragen. Een iets andere afrol van de voet kunnen hierdoor voor irritatie en ontsteking zorgen. Spijtig maar de plannen zijn naar volgend jaar verschoven, dan is er ook nog een 100km.

2 opmerkingen:

Valerie zei

het is jammer dat je je 100km niet kunt lopen. Maar je gezondheid gaat voor, hé Lore!! Goed revalideren en zoals Johan zegt, volgend jaar kun je dan je 100km lopen :-)

Dirk Vissers zei

Lore, spijtig maar dat is de carriere van een sportende mens; vallen en opstaan! Spoedig herstel gewenst en dat je snel weer mag lopen ! Carine & Dirk