maandag, april 30, 2007

Persoonlijke records tot 1 mei 2007

800m: 2'09"51 / Tessenderlo 11-08-92
1000m: 2'46"00 / Wespelaar 14-08-92
1500m: 4'17"94 / Tessenderlo 12-09-90
Mijl : 4'47"73 / Tessenderlo 18-08-92
3000m: 9'28"80 / Edegem 17-08-90
2 mijl: 11'13"23 / Alken 14-10-06 (tot nu toe 1 keer gelopen)
5000m: 17'16"60 / Herentals 14-09-01
10000m: 36'00"62 / Herentals 10-08-01
Uurloop: 15,391km / Herentals 15-09-06 (tot nu toe 1 keer gelopen)
10 mijl: 56'56" / Antwerpen 01-10-89
Halve marathon: 1u19'47" / Tildonk 10-05-02
Marathon: 2u57'03" / Rotterdam

Belangrijke opmerking bij de diverse afstanden : Tot en met "uurloop" alle tijden gelopen op een atletiekbaan (geen rekening gehouden met afstanden van stratenlopen) . Vanaf 10 mijl : besttijden van stratenlopen.

zaterdag, april 28, 2007

Warme hyacinten

Deze morgen besloten om mee te lopen in de Hyacintenjogging te Essenbeek-Halle.Ik moet eerlijk bekennen , buiten de 20km door Brussel loop ik weinig wedstrijden in die regio.Carine ging voor de kortste afstand (7,5km) , ik voor de 13km. Ik was benieuwd hoe het zou gaan met de conditie na 14 dagen van (relatieve) rust en minder slaap. Uiteraard zou ook de warmte weer meespelen , want de thermometer wees boven de 25° aan. Rotterdamse omstandigheden dus , maar wel geen 42km lopen.Het parcours van deze wedstrijd gaat voor een groot deel door het "Hallerbos". Na een beetje geknoei aan de start (hoe krijg je in godsnaam 1000 lopers naar achter als er geen hekken of iets anders voorzien is, terwijl de massa 200m voorbij de startlijn staat), werden we uiteindelijk op gang "geroepen". Iedereen klaar ? Start ! Ze kennen daar blijkbaar geen fluitje of pistool. Enfin , meedoen voor de gezelligheid , dat was het hoofddoel. Al direct na de start zitten we met een flinke kuitenbijter , de weg gaat al direct omhoog. Gans het parcours loopt op en af , geen enkele meter is vlak. Mijn besluit is al snel dat dit zwaarder is dan 20km door de hoofdstad lopen , dus ben ik blij dat ik "maar" voor de 13km gekozen heb. Het "Hallerbos" is prachtig , dit moet één van de mooiste omlopen zijn die ik al voor de voeten heb gekregen. Er zitten enkele flinke hellingen in , en na een trage start haal ik tientallen atleten in, dit voelt goed aan. Na 4km steek ik "inspecteur chapeau" voorbij , voor de niet kenners , dit is Wim De Jonghe , die in het vakblad "Runnersworld" elke maand een verslag schrijft over een loopwedstrijd. Ik ken hem nog van vorig jaar tijdens een koers in Dilbeek , en maak eventjes een praatje. Hij loopt de 21km , dus ik laat hem al snel achter , en zeg hem nog dat zijn artikels mooi zijn om te lezen. Toch trap ik snel op mijn adem, de bedoeling was wel om er geen echte koers van te maken , maar het parcours is zo zwaar dat de hartslag snel boven de 175 gaat. Het blijft genieten van het natuurschoon , en na 53' en enkele seconden bereik ik de meet. Mijn vrouwtje is reeds binnen , en telt me als 19de. Zij heeft op haar beurt ook genoten van haar tocht door het bos. Mooi , maar zwaar parcours , en na een wasje met een emmer water ! , rijden we tijdig terug naar huis.Toch een pluim voor de organisatie , gezelligheid troef en veel volk , maar ook toppers aan de start zoals Koen Van Rie en Marc Vanderstraeten. Nog een bedankje aan de Avos supporters onderweg ( de club van Vosselaar was hier met een bus). Morgen staat de uitslag op het net , dus deze volgt nog.

Nog een actie foto van Rotterdam

















Aan km33 in het Kralingse bos.

donderdag, april 26, 2007

Speaker op "Nacht van de Euregio"


Op zaterdag 2 juni zal ik opnieuw het speakerwerk verzorgen op de 2de editie van de "Nacht van de Euregio" in Neerpelt. Dit is een internationale atletiekmeeting die vooral als doel heeft om atleten diverse limieten te laten halen voor kampioenschappen.Er zal ook een stratenloop plaatsvinden die gaat over 5 of 10km (dwars door Neerpelt). Ook de gewone loper komt dus aan zijn trekken. De meeting begint net na de middag met jeugdwedstrijden. Alle info kan je vinden op www.nachtvandeeuregio.be. De moeite om die dag vrij te houden en af te zakken naar Neerpelt.Hiernaast zie je een foto van de editie van vorig jaar (interview met Veerle Dejaeghere).

dinsdag, april 24, 2007

Rustige start

Afgelopen zaterdag ben ik terug rustig beginnen lopen. Gisteren nog een uurtje gelopen met de Kasteellopers en vrouwtje Carine. Deze week hou ik het in ieder geval nog kalm. Alvast een dikke proficiat aan onze medereizigers/lopers van Rotterdam , die afgelopen zondag een mooie prestatie hebben afgeleverd in Antwerpen . (Lore , Valerie , Chris en Jan)

zaterdag, april 21, 2007

Drie persoonlijke records voor dochter Emma tijdens interclub

Onze 12 jarige dochter Emma heeft vandaag 3 eigen records verbroken tijdens de voorronde van de interclub in Lier. Ze verbeterde haar 80 meter record naar 12"29 en het 60m horden record bracht ze op 11"81. Het hoogtepunt was toch wel het verspringconcours met drie sprongen boven de 4 meter (haar vorige record) . Ze sprong achtereenvolgens 4m07 , 4m05 en bij de derde sprong 4m19 ! Daarmee eindigde ze op een mooie 3de plaats van 41 deelneemsters. Bovendien nam ze ook deel aan de afsluitende aflossingswedstrijd 4x80m als startloopster. Mooie prestaties in het Netestadion !

Nog enkele sfeerfoto's vanuit Rotterdam



vrijdag, april 20, 2007

Nu zondag marathons van Londen en Antwerpen

Eén week na Rotterdam vinden er wederom twee grote stadsmarathons plaats. Traditioneel is er de topmarathon in Londen , dé moeite om rechtstreeks te volgen op de BBC , en de hernieuwde Antwerp marathon. Hopelijk wordt het niet zo warm als een week geleden. Naast de 42,195km is er in Antwerpen uiteraard ook de klassieke "Antwerp 10 miles" en een 5km wedstrijd. Ik wens alle deelnemers (en vooral degene die ik ken) veel succes zondag in de Scheldestad !!

Rotterdam foto's (voor en na de wedstrijd)

Onderstaande foto's zijn genomen een uurtje
voor de wedstrijd en twee uur na de aankomst.





Met dank aan fotografe Valerie.

maandag, april 16, 2007

Herinneringen aan een heroïsche marathon

Als ik de diverse reacties vandaag op internet lees, de dag na Rotterdam, dan mag ik nog best tevreden zijn met mijn eindtijd. Ik ben lang niet de enige die meer dan 20 minuten langer deed over de 42,195km. Gekkenwerk heeft ook zijn charme , en jaren nadien zullen alle deelnemers nog steeds dit avontuur herinneren. Bloedheet was het op vele plaatsen , de schaarse schaduwstukken werden dan ook optimaal benut. Hoe spijtig het ook is voor de vele lopers die niet meer verder mochten , een troost : er komen nog marathons. Het is een moedige beslissing geweest van de organisatie om de wedstrijd te neutraliseren. Voor mij begint de recuperatie , en over een weekje gaan we rustig terug lopen.

zondag, april 15, 2007

Slijtageslag in Rotterdam.

Temperaturen die in de namiddag oplopen tot 28° in de schaduw..... Kort na 14u besliste de organisatie dat de marathon wordt gestaakt , de atleten die aan km30 nog niet gepasseerd waren dienden de wedstrijd te verlaten wegens onverantwoord, bovendien waren er geen drinkbekers water meer beschikbaar bij de drankposten, niet te doen om verder te lopen. Mijn vrouw Carine en onze Westvlaamse vrienden Lore en Johan waren ook de dupe van deze maatregel.Carine had al de intentie om te stoppen , vanwege vermoeidheid en té warm.....

Na drie maanden van training stond dus vandaag de Rotterdam marathon op het programma. Ik had me voorgenomen vanwege de voorspelde temperaturen niet te snel te starten. Maar zoals altijd gaat het in den beginne vlot , en dus liep ik dan toch maar op een schema van ongeveer 2u57'(4'10"/km). Al na 10km begonnen de eerste tekenen van vermoeidheid zich te doen gevoelen.Vooral de kuiten wilden niet goed mee , ondanks het vele drinken aan de posten. Een al wat oudere noorderbuur hoorde ik langs de kant van de weg zeggen "nou lekker weertje vandaag om te hardlopen" , ?? rare jongens , die Hollanders... De tussentijd halfweg was nog vrij goed , net binnen de 1u30' , mmmm , zou ik dit wel kunnen houden? Intussen was het wel duidelijk dat het smoorheet was op sommige plaatsen. Weinig beschutting zorgden voor 37°C in de zon. Mijn twee extra bevoorraders met water , Chris en Jan , leverden prima werk. Op een drietal plaatsen stonden zij klaar met extra vocht. De helft werd over het hoofd gekieperd , de andere helft verdween eventjes in de maag. Km27 , de Erasmusbrug voor de tweede keer , man, wat een zwaar klimmetje was me dat geworden... Voor de eerste keer een tik. Het verval zette zich langzaam maar zeker verder in . Na elke bevoorradingspost was er wel eventjes een korte opflakkering , maar lang duurde dit niet. Km 32 , Kralingse bos , eindelijk een beetje schaduw, niet voor lang echter , de laatste 7km werden afgelegd in een verzengende hitte. Het was dan ook bijna 14u in de namiddag. Toen kreeg ik pas echt een patat , die vreemd genoeg maar 4km duurde. Oei, oei zombieachtig keek ik op mijn horloge , 5'50"/km, wat een klop. Ik bleef wel altijd lopen... Ook al een prestatie op zich. Echter aan 40km kwam ik er vreemd genoeg terug door, na een echt wel koude douche , die wonderen deed... In de laatste rechte lijn stond Carine nog te supporteren , nadat zij dus was uitgestapt. Uiteindelijk finishte ik in 3u19' op een mooie 395ste plaats.Nog geen honderdvijftig lopers raakten onder de drie uur. Ontgoocheld ? Niet echt , vanwege moed en doorzettingsvermogen. Teleurgesteld? Misschien , te snel gestart.... Maar wat zou dat uitgemaakt hebben in de eindafrekening ? Drie, vier minuten? Ik heb me in ieder geval niet "perte totale" gelopen. Nog een dank aan de supporters , Valerie (mooie foto's genomen meiske , Lourens en Annemie en kids. Onze Westvlaamse vrienden waren weer zeer aangenaam gezelschap , maar beiden waren toch licht ontgoocheld vanwege de vroegtijdige stopzetting. Op naar de volgende , zeker???

vrijdag, april 13, 2007

Laatste voorbeschouwing

Het grootste werk is voorbij.De trainingen zijn achter de rug en de recuperatie is in volle gang.Wat het zondag gaat worden is een vraagteken.Het is sowieso al moeilijk te voorspellen wat de eindtijd gaat zijn op een marathon en nu is het helemaal in het duister tasten.De hoofdreden hiervoor is uiteraard de voorspelde warmte voor zondag.Eigenlijk wordt het 10° te warm.De organisatie heeft al maatregelen genomen en extra drankposten voorzien(in Nederland is alles prima geregeld), en zelf letten we ook op de details en hebben we ons witte petten aangeschaft.Verder zal het zaaks worden van alles onder controle te houden en geen enkele drankpost over te slaan.De eindtijd wordt minder belangrijk,de ambities daaromtrent zijn lichtjes bijgesteld.Toch mag ik terugblikken op een bijna vlekkeloze voorbereiding ,hoewel de vermoeidheid de laatste weken wel wat meer te voelen was.Wat het resultaat ook zal zijn , voorop blijft het plezier en de belevenis van het lopen van een marathon hoofdzaak.Voor de vierde keer zal ik present zijn op de Coolsingel. Aan alle deelnemers alvast veel succes gewenst , en "keep it cool" !

woensdag, april 04, 2007

Laatste loodjes

De laatste trainingen voor de marathon komen eraan. Deze week is het al een beetje afbouwen geblazen , na komende zaterdag zitten de zwaarste trainingen erop. Drie maanden van hard werken worden hopelijk volgende week beloond. Nu niet ziek worden en nog eventjes blessurevrij blijven, fingers crossed..........