donderdag, september 29, 2011

Leie Marathon 2011


Na het debacle vorige week rond de loopgraven van het Yperse Salient, stond ik zondag aan de start van mijn 2de marathon dit jaar en de 11de reeds totaal. Vorige week hadden de laatste km's signalen gegeven dat de knie toch nog niet optimaal functioneerde. Toch het risico genomen om te starten om de volgende redenen. Organisator Timon is een oud-collega en tevens triatleet, het parcour is eigenlijk mijn fietstrainingsparcour en een stuk ervan mijn loopparcour, ken ik dus op mijn duim en tevens loop ik slechts enkele honderd meter van mijn deur. Met een 350-tal deelnemers is dit een kleinschalige marathon maar zeer goed georganiseerd. Clubgenoten Bart en Joost die er zijn 114de marathon startte waren ook van de partij! De start aan het kasteel van Ooidonk bij Deinze, daarna een 8-tal km langs landelijke wegen en dan tot het einde langs de Leie tot in Wevelgem naar analogie met de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem die sinds jaren ook in Deinze van start gaat. Een goede tijd was geen ambitie, enkel uitlopen. Te weinig loopkm's door voorgaande blessuretjes. Na 8km kon Sabien met als begeleider meevolgen, ik voelde al dat het moeilijk ging worden. Terug een licht zeurend gevoel onder de knieschijf. Halverwege was het zeurende al veranderd in een stekende pijn en na 25km kon ik geen normale loopstijl meer aanhouden. Op 30km aan de markt van Harelbeke dan maar de handdoek in de ring gegooid. Zo verder lopen zou mijn komende seizoen hypothekeren. Er komen nog marathons. Bart haalde de finish in 3u36, vorige week had hij pech in de triatlon na een derailleurbreuk, nu was het mijn beurt. Gelukkig dat de zon van de partij was! En nu herstellen voor volgend jaar!

maandag, september 19, 2011

In Flanders Fields Triathlon


Gisteren was het mijn laatste triatlon wedstrijd van het seizoen. In het Ieperse Flanders Fields streden deze keer niet de geallieerden tegen den Duits, maar de triatleten tegen de weergoden. Met ongeveer 660 dapperen mochten we het triatlon seizoen afsluiten. Samen met nog 6 clubleden, Sophie, Bart D., Erwin, Louis, Jurgen en Frederik starten we in wave's in de Zillebeekse vijver voor 1km zwemmen. Het water voelde zeer koud aan, een temperatuur van 16gr is heel fris. Na de wave van de heren toppers, mochten Erwin, Bart en ikzelf bij de veteranen onze start nemen. 5' na het eerste startschot waren we vertrokken. Onder een plaatselijke stortbui, zagen we de blaasjes op het water, dat was ook het enigste dat er te zien was, terug benen en armen alom. Het zwemmen lukte zeer goed en na 17'15" kon ik het water verlaten. Alleen de wisselzone lag wel heel ver deze keer en met blote voeten op kiezelsteentjes, zelfs al lag er een mat over, is ook niet alles. Na een lange wissel, waarin alles zeiknat was door de stortvlaag konden we aan mijn lievelingsonderdeel beginnen. 40km door "regen en noorderwinden door't Vlaemsche land" zou Willem Vermandere zingen. Awel t'was geregeld van dat. De wind van de polders was er hier ook in deze heuvelachtige streek, kwam daarbij dat de wegen gevaarlijk glad lagen door de regen, veel los grind op de weg en nogal wat draaien en keren. Geen gemakkelijke opgave. Toch een paar valpartijen gezien, waaronder één net naast me en wel erg veel lekke banden en ander materiaalpech langs de weg. Risico's durfde ik daardoor niet te nemen en reed voorzichtig het circuit rond. Maar ondanks het zware parkoer haalde ik nog een gemiddelde van 31km/u en na 1u18' kon de 2de wissel volgen. Gelukkig waren mijn loopkousen en schoenen droog gebleven (waar een plastiek zak al niet goed voor is, remember Zwitserland) zodat deze wissel vlotter verliep. Afwachten of de knie deze keer zou standhouden. De aanloopstrook en de eerste ronde langs de Menenpoort en de vesten vlotte redelijk, bij de 2de en laatste begon de knie terug pijn te doen en liep ik verder op een veilig dieseltempo. De 10km in 51'57" zaten erop. Met de beide lange wissels erbij een tijd van 2u37'. Geen toptijd, maar toch ook niet zover van mijn voorgaande kwarttriatlon tijden, dus dik tevreden. De zon kwam er op het einde zelfs zowaar door. En nu eerst nog een weekje recuperen

zondag, september 11, 2011

Goeie kilometerweken.

150 loopkilometers op twee weken tijd. De loopconditie heeft de laatste twee weken een boost gekregen. Een hoger tempo kan makkelijker worden aangehouden wat uiteraard plezant is. Ik zal pas op 2 oktober de goeie conditie kunnen verzilveren want de weekends in september zitten overvol. Nog enkele weken blijven werken dus.

zaterdag, september 10, 2011

Monumentenloop groot suces ondanks tropische hitte.

De Monumentenloop van de Kasteellopers was weer een groot succes. Er is Vorselaarse sportgeschiedenis geschreven. Kristof Van Rooy won voor eigen volk zowel de 6km die om 14u15 van start ging en daarna ook de 14km die startte om 15u. In beide wedstrijden was hij met veel bravoure oppermachtig ! Chris Gommers uit Herenthout domineerde op de langste afstand, de 28km. Hij ging Jan Daems vooraf en Maarten Van Der Donck die zeer verdienstelijk derde werd. In totaal mochten de Kasteellopers bijna 500 lopers verwelkomen, een groot succes desondanks de hitte op deze septemberdag. De Westmalse trappist van 't vat smaakte overheerlijk en ook het frituur was een schot in de roos.