vrijdag, december 31, 2010

Wel naar Hilvarenbeek, niet gestart.

Het loopjaar 2010 is in mineur geëindigd. Twee dagen geleden besliste ik nog om mee af te reizen naar Hilvarenbeek voor de Oudejaarsloop aldaar, een wedstrijd over 10km. Met Maarten, Gunter en Paul dus op weg naar Nederland. De start heb ik echter niet gehaald. Het liep mis bij de opwarming, twee verkrampingen aan de adductoren na 1500m loslopen deden me wijselijk beslissen om niet verder aan te dringen. Reeds gisteren tijdens de rustige duurloop werd ik naar het einde toe een lichte verkramping gewaar op de gevoelige plek, maar een nachtje rust en een goeie massage zouden wel soelaas brengen, niet dus. Dan maar het verstand gebruikt, gedoucht en gaan supporteren voor de collega's. Gunter Geens won met een straat voorsprong in 31'34". Een zieke Maarten Van Der Donck werd 8ste in 35'05". Paul Denolf finishte bij de M45 als 8ste in 38'37". Ook mijn blogmaatje uit Nederland Frans Pasmans was van de partij, Frans traint hard voor de Rotterdam marathon en dat werpt zijn vruchten af; hij werd 3de in 33'06". De adductoren blessure is allicht het gevolg van een slipper op het ijs enkele dagen geleden, waardoor ik net niet op de grond belandde. De slechte staat van het parcours op de looptoertocht is dan waarschijnlijk de bekende druppel geweest. Ik hoop maandag terug te kunnen lopen. Ook zonder deze laatste wedstrijd is 2010 een prachtig sportjaar geweest. Het jaarverslag volgt binnen enkele dagen. Aan u allen: een gezellige jaarwisseling gewenst en een gezond en sportief 2011!!

donderdag, december 30, 2010

Goed begonnen is soms half verloren.

Nog excact 12 weken tot de marathon van Rome. Na een rustige overgangsperiode na de marathon van Berlijn was het tijd om deze week aan een nieuw 12 weken programma te starten. Een nadeel, koning winter was nog in het land. De voorbije weken trainde ik geregeld op de loopband, maar eigenlijk vind ik dit oersaai. Ondanks de gladde wegen toch besloten om dinsdagavond de loopschoenen aan te trekken voor een training langs de Leie. Ik had het kunnen weten. Toen ik halverwege was en steeds de gladde stukken kon ontwijken verkeek ik me op een donkere plek op het asfalt. De ingebeelde schaduwvlek bleek een gat in het asfalt te zijn en enkele tellen later lag ik tegen de vlakte midden in het smeltwater. Mijn enkel voelde pijnlijk aan en de knie was ook geraakt. Een poging om terug te lopen mocht ik bij de minste loopbeweging opbergen. Daar stond ik, alleen, kletsnat op een goeie 4km van huis bij vrieskou langs een verlaten jaagpad. Er zat niets anders op dan naar huis te strompelen. Met verkleumde handen en bibberend van de kou thuis gekomen. Een ijspack op de verstuikte enkel verlichtte de pijn. 'S anderendaags echter kon ik haast de trap niet meer af en zat de enkel blauw en dubbel dik. Bij de dokter op controle geweest: verdict 2weken niet meer lopen en zeker 6 weken vooraleer de gewrichtsbanden herstelt zijn. Hoe was dat spreekwoord weeral van "goed begonnen is half gewonnen"?

dinsdag, december 28, 2010

Looptoertocht Kasteellopers over gladde wegen.


Een kleine 200 lopers en wandelaars meldden zich vandaag aan voor de Kerst-looptoertocht in Vorselaar. Het mooie parcours langsheen de bossen en heidewegen van Vorselaar, Poederlee en Lille lag er helemaal ondergesneeuwd bij. Op sommige plaatsen was het superglad en dus onverantwoord om te lopen. (dan maar even wandelen). Met loopmaat Garri hebben we er nog een lus bij aan gebreid van 7km, wat ons totaal toch op een kleine 22km bracht vandaag. De aprés run in het Buurthuis was dit jaar weer voortreffelijk gezellig en goed.(foto: met loopmakker Marc Van Tendeloo).

zondag, december 26, 2010

WTDT verkozen tot Waregemse sportclub van het jaar

Naar jaarlijkse gewoonte worden op het einde van een seizoen in iedere zichzelf respecterende stad de meest verdienstelijke sporters en clubs gehuldigd. Voor dit seizoen viel de eer te beurt aan onze eigen triatlonclub. Terecht vind ik, al bevind ik me niet in een objectieve positie. Maar "tegenstand" als de dames volleybalclub en koning voetbal Zulte-Waregem zijn dan ook geen klein bier. Met een schitterend seizoen voor een kleinschalige, 25-leden tellende club als de onze is dit toch de kers op de taart. Wat dit jaar is neergezet door onze atleten is eigenlijk teveel om op te noemen, maar toch een poging om de belangrijkste wapenfeiten te vermelden. Hier een bloemlezing. Op de Belgische kampioenschappen, behaalde Maik de titel bij de 40+ en Charlene brons bij de dames algemeen op de kwart afstand. Sophie haalde zilver algemeen op de halve afstand en was voor de rest van het seizoen goed voor goud en zilver. Enkel tegen profatletes met Ironmantitels op hun palmares moest ze de duimen leggen. Tevens was Charlene dit jaar Vlaams kampioene zwemloop. WTDT was aanwezig op de Ironmans van Arizona, Zurich, Frankfurt, Nice en de volledige van Limburg. Jan, Ruben, Karel M., Bart VC en Bart D. debuteerden op de volledige afstand. In totaal werden door de leden 15 volledige triatlons afgehaspelt!. Edward behaalde ereplaatsen op de kortere afstanden. Joost vervolmaakte zijn lijstje van 100 marathons. Misschien voor de jury het meest in het oog springende wapenfeit was dat WTDT met 3 atleten aanwezig was op de moeder aller triatlons, het WK Ironman in Hawaii. Karl VB. en Frederik konden zich bij hun eerste deelname aan een volledige triatlon onder het Ironman label reeds hiervoor kwalificeren, chapeau!. Karl in Nice en Fré in Zurich. Lode haalde zijn slot in de Ironman Arizona met een 4de stek aldaar. Stijn schitterde met een 20ste algemeen in de Ironman Zurich en 18de in Arizona, het blijft een klasbak al kon hij zich niet meer als pro voorbereiden. Verder nog, Bruno slaagde erin om 2 Ironmans in een maand af te werken, sterke beer. Er zijn zeker nog sterke prestaties van al onze leden, maar alles vermelden lukt nu eenmaal niet. Op naar 2011.

vrijdag, december 24, 2010

ZALIG KERSTFEEST!




















Aan iedereen die ik ken :
ZALIG KERSTFEEST! Laat het voor u allen een feest worden van vreugde en vrede. Het regent afgelastingen, na de kerstcorrida van Herenthout is ook die van Meeuwen van maandagavond geschrapt wegens de slechte weersomstandigheden. Dan zal ik op de looptoertocht van de Kasteellopers dinsdag maar een rondje extra doen. Intussen ligt er in onze hof een laag van 21cm sneeuw. Nog niet dikwijls meegemaakt.

woensdag, december 22, 2010

Winterweer.

Al bijna één maand is het vechten tegen de koude en de sneeuw. Met de fiets onderweg naar het werk of al lopend. Eergisteren kwam daar nog bij dat mijn versnellingsapparaat onderweg bevroor en daar stond ik dan. Gelukkig kwam er net op tijd een collega voorbij waardoor ik toch tijdig op het werk geraakte. Vandaag heb ik dan nog eens sneeuwvrij kunnen trainen op de (gelukkig) geruimde fietspaden. Nadeel is dan weer dat deze van keihard beton zijn. Bezig blijven is het belangrijkste deze periode. De conditie is niet schitterend, maar dat hoeft ook niet. Misschien moeten we maar eens een interval sessie gaan doen in de fitness op de loopband? Of rondjes gaan spurten in de sporthal. De Kerstcorrida van zondag in Herenthout moet ik helaas links laten liggen. Emma begint aan haar indoorseizoen in Gent en er staat daar een eerste meeting op het programma. Ik heb me dan maar ingeschreven voor de Kerstcorrida "by night" maandagavond in Meeuwen. Eens kijken of ze in Limburg ook voor echte kerstsfeer kunnen zorgen.

zaterdag, december 18, 2010

Forfait voor Zandboscross en Lier.

Ik heb twee wedstrijden aan mij laten voorbij gaan wegens een paar lichamelijke ongemakken en de winterprik. Vooreerst zat ik met een fikse verkoudheid en heb ik vanaf vorige zaterdag een paar dagen met een verkrampte spier rondgelopen in de rug. Rustig lopen was de boodschap. Intussen is alle leed voorbij en ben ik terug aan het trainen. De natuurloop in Lier liet ik dan weer links liggen door het winterweer. Te gevaarlijk om een wedstrijd te lopen op de besneeuwde Netedijken. Dan maar een stevige alternatieve looptraining op het thuisfront. Het was de afgelopen week geen sinecure om met de fiets te gaan werken, toch ben ik zonder ongelukken elke dag goed ter plaatse geraakt. Morgen staat de veldloop van ATAC op het programma die plaatsheeft op de Lilse Bergen. Daar zal ik zoals jaarlijks paraat zijn als speaker. Tot slot wil ik alle lopers en wandelaars uitnodigen voor de jaarlijkse looptoertocht van de Kasteellopers , dit jaar op dinsdag 28 december. Vanaf 8u30 kunnen ze weer terecht in het Buurthuis voor een schitterend natuurparcours naar keuze (5 , 10 of 15km).

zondag, december 05, 2010

Huldiging Ac Herentals en 3000ste kilometer gerond.


Toch wat positief loopnieuws buiten de winterse weersomstandigheden waarin deze week moest getraind worden. Gisterenavond vond de jaarlijkse huldiging plaats van onze atletiekclub. Met twee provinciale titels (10.000 meter voor mezelf en 4x100 meter voor Emma) vielen we dus in de prijzen. Altijd plezant natuurlijk, dat beetje erkenning. Vandaag haalde ik de kaap van de 3000km dit jaar, elk jaar een doel op zich. Het was op glad ijs met de sneeuw van vannacht en de plotse dooi die op sommige plaatsen zorgde voor gevaarlijke looptoestanden. Van mij mag het wat droger worden de komende dagen. (foto: de gelauwerde masters van Ac Herentals 2010- foto: Nest Goossens)

donderdag, december 02, 2010

Fris, kouder, koudst.

Lopen bij koude temperaturen is altijd een beetje aanpassen. Op mijn laatste snipperdagje gisteren trok ik er met Garri op uit voor een duurloopje van 15km. Een ijzige oostenwind(en dat is nog zacht uitgedrukt) maakte het niet makkelijk. Gelukkig lagen de wegen rond Vorselaar en Herentals er nog redelijk goed bij. Vandaag was dat al een beetje anders. Deze morgen met de fiets op weg naar het werk reed ik sneller dan de meeste auto's. Het bleef sneeuwen tot net voor de middag. Vanavond deed ik een pittige training op het sportcentrum. Niet de beste, maar wel de veiligste plek om te trainen bij dit weer. Lopen door 8cm sneeuw is echter niet gemakkelijk, wroeten en wringen om het juiste tempo te vinden. Nochtans is lopen bij deze omstandigheden zeer arbeidsintensief en ik genoot ervan. Moeilijk gaat ook op de witte ondergesneeuwde sportvelden. Hoewel donderdagavond een trainingsavond van de Kasteellopers is, waren er maar twee lopende leden. Ikzelf dus en Jeff Laenen. Spijtig voor een club van meer dan 100 leden. Waar zitten de atleten? Is het in de warme zetel zoveel beter? Geven de borreltjes een averechts effect? Is de stap naar de deur te moeilijk bij deze koude? Of is de winterslaap ingetreden? Wie zal het zeggen? Deze jongen had een zalig gevoel na het verkwikkende loopuurtje en dat is het belangrijkste.