zondag, oktober 24, 2010

Back on the road .

Na negen dagen van rust kon ik gisteren terug de loopschoenen aanbinden. Een rustig duurloopje tussen 6 en 8km zou me wijzer maken over de stand van zake van de blessure. Deze test is goed meegevallen. Van de sportarts mocht ik dan vandaag een echte test doen, 1 uur lopen. Conditioneel gesproken ging het zeer goed , bijna 14km in 60 minuten. De achillespees gaf geen krimp, behalve dan misschien in de laatste 2km , maar dat kan ook zijn omdat de geest nog te veel gefocust was op de gevoelige plek. Drie shockwave behandelingen in acht dagen hebben dus positief werk geleverd. Voorzichtigheid is wel geboden, morgen neem ik alvast een rustdag en dinsdag kunnen we dan hopelijk verder bouwen. Het was eigenlijk de peesschede aan de binnenkant die voor de blessure zorgde.
Gisteren zijn we compressiekousen gaan kopen voor de lange vlucht. Ik probeerde deze meteen uit, wat een fantastisch gevoel gaf in de onderbenen en de voeten. Vandaag heb ik er zelfs mee gelopen, een meevaller, vooral voor de kuiten.

zondag, oktober 17, 2010

Genieten staat voorop in New York City marathon

Na drie dagen van rust blijft de achillespees voor problemen zorgen. Vandaag heb ik een 20 minuutjes gelopen met enkele wandel pauzes ertussen. De pijn is nog niet helemaal weg. Morgen wordt er een tweede bezoek gepland aan de sportarts. Intussen heb ik de mogelijkheid voor een scherpe eindtijd laten varen. Met de schitterende halve marathon van Deurne enkele weken geleden in het achterhoofd zat er zeker een tijd van 3 uur in . Dit gaat niet meer mogelijk zijn. Rusten is de boodschap, ook voor de komende dagen. New York wordt dus in de eerste plaats genieten en niet op de horloge kijken onderweg.

donderdag, oktober 14, 2010

Achillespees speelt weer op .

Precies 13 maanden ben ik gespaard geweest van blessures. En dat nu net drie weken voor de marathon de linker achillespees moeilijk doet is wel k.... . Gisteren tijdens de opwarming van de tempo training was deze al stijf. Gedurende de echte training kon ik alle miserie er wel uitlopen , de doorbloeding kwam op gang en alles was in orde. Vandaag kreeg ik de weerbots. Gans de dag met een stijve pees rondgelopen, en deze avond voor alle zekerheid dan maar een bezoekje gebracht aan de sportarts. Op de echo was echter niks te bespeuren, een meevaller. Na een intensieve behandeling kon ik dan naar huis. Enkele dagen rust is aanbevolen , zaterdag plan ik een grote fietstocht en zondag mag ik al eens proberen om een half uurtje te joggen. Echte zware trainingen zullen er de eerste dagen niet inzitten . Ik hoop in ieder geval voor aanvang van de reis nog een paar pittige trainingen te verwerken , de conditie is meer dan goed, onderhouden is dus de boodschap. Meer dan waarschijnlijk is de blessure een gevolg van een verzwikte voet vorige week tijdens de opwarming in de dreef, pech dan. Afwachten nu wat de komende dagen gaan brengen, ik hoop snel terug te kunnen lopen. Cross fingers !!!