zaterdag, juni 30, 2007

Kardinaalsjogging in Vorselaar

Gisteren organiseerde de kwb. de traditionele jaarlijkse kardinaalsjogging in eigen dorp. Aangezien mijn kuit nog niet genezen is moest ik me tevreden stellen met supporteren. Carine eindigde als 3de vrouw op de langste afstand (15km) in een nieuw record ; 1u14'21". De beste kasteellopers prestaties kwamen van Maarten Van Der Donck en Paul Denolf (resp.2de en 5de op de 15km) en van Roel en Stijn Jacobs (winnaars van de 5 en de 10km).

vrijdag, juni 29, 2007

Gisteren dagje gerockt in Werchter


Af en toe wil ik wel eens een berichtje schrijven over een niet sportief onderwerp. (alhoewel..) Terugkeren naar de "oude liefde" doe ik graag, en daarom ben ik gisteren nog eens naar Rock Werchter geweest. De eerste keer is intussen reeds 24 jaar geleden , en telkens ik de weide betreed is het een beetje zoals thuiskomen. Bjork en Muse waren mijn hoofddoelen, en de opwarming ging langs Milow(bekend van de hit "You Don't Know"), Air Traffic en Rufus Wrainwright. Vooral die laatste kon me wel bekoren. Het was al over 22u30 toen de kleine Ijslandse prinses Bjork aan haar set begon op het hoofdpodium, en een mooi gekleurd spektakel zorgde voor de rest. Nu is de muziek van Bjork niet echt toegankelijk voor het grote publiek, en mede door de vele nummers uit haar laatste cd "Volta" bleef ik wat op mijn honger zitten. Passeerden van haar hits wel de revue: het schitterende "Bachelorette", "Army of Me" en All is Full of Love". Als het dan op muzikaal gebied iets minder klonk, zorgde de zangeres wel voor vertier door heel de tijd op en neer te dansen. Voor het optreden had ik me al een mooi plaatsje gereserveerd op zeer korte afstand van het podium, tussen allerlei jeugd, zonder me oud te voelen. Top of the bill op deze eerste dag was Muse, een groep die ik vooral heb leren kennen via een van mijn zoons, en elke keer ik ze zie (nu al voor de derde maal) wordt ik meer en meer fan. Matthew Bellamy zat in een prachtig rood pak, en was weer vooral zichzelf.Hij kan de gitaar bespelen als geen ander, en een knallende opener (Knights of Cydonia) zorgde voor een zinderend en onvergetelijk concert. Ook de lichtshow was magistraal. Kippenvelmomenten bij "Invincible" en "Starlight", terwijl Bellamy de gitaar met succes afwisselde met de piano. Muse kwam , zag en overwon , en Werchter vond het prima. Een mooie droge dag werd in de late uurtjes afgesloten.

maandag, juni 25, 2007

Minstens 2 weken niet lopen

Dat is het resultaat van het doktersbezoek van deze avond. De linkerkuitspier vertoont vezelscheurtjes(micro scheurtjes) die maar langzaam zullen genezen. Enkele kiné beurten zal het herstel allicht sneller op gang brengen. Overbelast dus na de 20km van Brussel en sindsdien nooit helemaal genezen. Fietsen is de boodschap, op de Kardinaalsjogging zal ik aanwezig zijn als topbegeleider van Carine.

zondag, juni 24, 2007

Emma behaalt zilver in Aalst

Op het domein Osbroek in Aalst waren de sporen van het populaire VRT programma "Fata Morgana" van gisteren nog duidelijk te zien. Vandaag stond er een atletiekmeeting voor de jeugd op het programma. Emma begon goed, met een persoonlijk record op de 60m horden(11"72) en een tweede plaats in het verspringen.(3m97). Door het natte weer viel het speerwerpen wat tegen, en de tijd van de 1000m was vrij goed(3'48") Haar clubgenote Lotte Van Heuckelom eindigde tweede in deze wedstrijd met een persoonlijk record. Mooie prestaties van de Ac Herentals meisjes in Oost Vlaanderen.

Zondagtraining moeten stopzetten

De geplande ochtendloop van vandaag heb ik noodgewongen moeten stopzetten na 10km. De kuitpijn was niet meer te harden, en verder lopen had het alleen nog erger gemaakt. Dit zal allicht leiden tot een forfait voor de Vorselaarse Kardinaalsjogging van komende vrijdag, want ook tijdens het wandelen doet het pijn. Morgen ga ik opnieuw de sportarts raadplegen en allicht zal er een rustperiode aankomen van meerdere weken.

zaterdag, juni 23, 2007

Volgende week in eigen dorp

Einde volgende week staat de jaarlijkse Kardinaalsjogging op het programma. Dit jaar kijk ik er niet speciaal naar uit. Dat heeft uiteraard alles te maken met het dipje van de afgelopen weken. De kuit is nog niet helemaal in orde, maar ik kon deze week toch al enkele keren diep gaan op training. Dat gaf me wel een goed gevoel. Vooral na de training en 's ochtends is de stijfheid in de kuit goed voelbaar. Daarbovenop heb ik de indruk dat het nieuwe ijzersupplement dat ik reeds een maand aan het nemen ben wel helpt, maar zeker geen spectaculaire vooruitgang met zich mee brengt. Met andere woorden: soms ben ik heel moe, misschien kan dit ook te maken hebben met de tijd van het jaar. Doordat de dagen lang zijn, is het moeilijker op op tijd te gaan slapen, en dat doet zich wel gevoelen. In ieder geval maken we er het beste van in Vorselaar, welke afstand ik loop, zal ik de dag zelf beslissen.

zondag, juni 17, 2007

Nog niet helemaal van kuitpijn verlost.

Afgelopen woensdag heb ik de trainingen hervat.De eerste dagen heel rustig en niet te lang, gisteren met een eerste test van 10km.Deze gingen vrij vlot , maar vandaag speelde de kuit weer lichtjes op. Voor de loopwedstrijd "Herentals-Tielen" van vandaag heb ik wijselijk forfait gegeven. Intussen de afgelopen week de koersfiets van stal gehaald en dat deed nog eens deugd.De zachte temperaturen nodigden uit tot een fietstocht op een licht verzet.De verkramping in de kuit zou wel eens van vochttekort kunnen voortkomen. De afgelopen dagen heb ik dan ook veel water gedronken, en dit bracht beterschap. Over een tweetal weken is er de jaarlijkse "kardinaalsjogging" in eigen dorp , en daar willen we natuurlijk geen slecht figuur slaan.

zaterdag, juni 09, 2007

Emma wint spannend hoogspringconcours in Herenthout















In een grijs maar zacht Herenthout heeft Emma vandaag het hoogspringen gewonnen met een sprong over 1m25. Met zijn drieën gingen ze over deze hoogte, maar Emma slaagde als enige in haar eerste poging en won zo de wedstrijd.Niemand geraakte later over 1m30. Het werd een volledig Ac.Herentals podium met als tweede Hannah Sarfo-Adjei en als derde Lotte Van Heuckelom. Emma's trainingspartner en vriendin Kim Van Laer eindigde vijfde. Het was de eerste keer dat Emma op een atletiekmeeting op het hoogste schavotje mocht.In het speerwerpen werd ze eerder op de dag vierde met een worp van 16m59.

vrijdag, juni 08, 2007

Kuitblessure valt mee

Na een bezoekje aan de sportarts vanavond is gebleken dat er in mijn linkerkuit een contractuur zit(verkramping).Deze week heb ik twee keer gelopen (waarvan gisteren 25' )maar telkens met een zeer stijf gevoel in de kuit. Een weekje rust en massage zouden voldoende moeten zijn.Hierdoor laat ik wel "Herentals-Tielen" van 17 juni aan mij voorbijgaan(risico is te groot om te hervallen) en waarschijnlijk ook het Belgisch kampioenschap 10000m van begin juli(te weinig training). Ik hoop eind van deze maand wel te starten in de Kardinaalsjogging in eigen gemeente. Als alternatieve training mag ik wel fietsen op een klein verzet. Ik denk dat ik de verkramping heb opgelopen na een doorgedreven fietstraining vorige week , terwijl mijn spieren daar nog niet aan gewend waren, wegens te weinig fietskilometers. Dus de komende dagen zal ik het kalmer aan moeten doen op de fiets, de looptraining hoop ik te hervatten ergens de tweede helft van volgende week.

dinsdag, juni 05, 2007

Foto's Nacht Neerpelt




Hier enkele foto's van Neerpelt.Met interview winnaar 10000m,Robert Sigei , en Marilson Don Santons,vlak na zijn recordverbetering op diezelfde afstand.(met dank aan Emma)

maandag, juni 04, 2007

Kuitpijn baart me zorgen

Lichte kuitpijn na afloop van de training vandaag zorgt voor ongerustheid.Na de 20km door Brussel vorige week,was ik op woensdag gaan fietsen voor de verandering.Tijdens een groot stuk met de wind vanvoor ging ik er stevig tegenaan.Nadien is de kuit stroef gaan aanvoelen , en is het er niet op verbeterd.Enkele dagen rust zullen allicht beterschap brengen.

Nacht van de Euregio wereldnieuws

Op de site van de IAAF (wereldatletiekunie) staat een prachtig artikel over de meeting van afgelopen zaterdag.Hier is de link : http://www.iaaf.org/news/Kind=2/newsId=38934.html

zondag, juni 03, 2007

Interview met winnaar New York City marathon

Gisterenavond was ik co-speaker van dienst tijdens de "Nacht van de Euregio" in Neerpelt. Ik mocht na afloop van de 10000m een interview afnemen van de winnaar van de New York marathon van vorig jaar, de Brazilaan Marilson Gomes Dos Santons.Hij finishte op de 10000m in Neerpelt als vierde in een nieuw Braziliaans en Zuid-Amerikaans record. Het interview verliep wel met een tolk,aangezien Marilson geen Engels of Frans spreekt.Voordien had ik ook al enkele vraagjes mogen stellen aan de Keniaanse winnaar van de 10000m , Robert Kipngetich Sigei.
Een aparte , maar uitermate fantastische ervaring voor mezelf.

Neerpelt: Veerle Dejaeghere ster van de avond.

Gisteren was ik voor de 2de keer co-speaker(samen met collega Rik Donders) op de "Nacht van de Euregio" in Neerpelt.Na de meer dan geslaagde editie van vorig jaar waren de verwachtingen hoog.Onze eigen Veerle Dejaeghere zorgde voor het orgelpunt met een Belgisch record en de limiet voor de Olympische Spelen van Peking op de 3000m steeple.Ze finishte als derde in een nieuwe recordtijd van 9'28"47, meer dan 4 seconden onder de vorige besttijd.De 10000m werd gedomineerd door Ethiopië en Kenia en een drietal atleten hielden het spannend tot in de laatste meters.Uiteindelijk won de Keniaan Robert Kipngetich Sigei in een wereldtijd van 27'04"18,voor zijn landgenoot Kiprono Menjo en de Ethiopische kampioen op deze afstand Tadese Tola.De winnaar van vorig jaar op de 10000m en tevens de New York City marathon winnaar 2006 , de Braziliaan Marilson Gomes Dos Santons werd 4de in een nieuw nationaal en Zuid Amerikaans record 27'28"12. Onze spurtster Elodie Ouedraogo won de 400m horden in een persoonlijk record van 56"88 en Herentalsenaar Kristof Beyens was de beste op de 100m.Verder werden er mooie tijden neergezet door Sigrid Van Den Bempt , Stephanie De Croock,Pieter Desmet en Krijn Van Koolwijk (3000m steeple) en ook Nederlands glorie Kamiel Maase(10000m) was van de partij. Het speakerwerk begon reeds rond het middaguur met een sterk bezette jeugdmeeting waarin dochter Emma deelnam aan de 80m , de 60m horden en vijfde werd in het hoogspringen (1m25). Het werd wederom een historische avond in Neerpelt.