vrijdag, maart 30, 2007

Nog enkele links toegevoegd

In het rechtergedeelte van deze site vindt u nog enkele extra links die ik heb toegevoegd , waaronder "Runningahead". Een prima programma om je persoonlijke looptochten in eigen buurt uit te zoeken.Een korte gebruiksaanwijzing: als je de site hebt geopend , ga je naar "tools" in de menubalk ,en geef je je gemeente in (city) en het land (BEL) . Dan kan je links met het verticale pijltje inzoomen , zo vindt je vanzelf je eigen straat terug , door te klikken kan je het beginpunt situeren , en zo verder "lijnen" trekken langsheen de verschillende straten. Teruggaan , of een stuk wissen doe je met de gele omgekeerde pijl in de menubalk. Ook voor fietstochten zeer interressant. Let wel op dat je in de bochten de stukken in meerdere keren neemt , anders snij je teveel af. En wees gerust , de opgemeten afstand klopt! Verder kan je met Runningahead ook je eigen trainingsboek bijhouden, dan dien je jezelf wel(gratis) te registreren. Buiten deze link zijn er nog enkele andere interressante toegevoegd. Veel plezier !

dinsdag, maart 27, 2007

Een tussendoortje ....

Eens een berichtje dat niet over sport gaat ... De meeste mensen die me kennen weten dat mijn andere grote hobby muziek is. Zo was ik in mijn jeugd (dat is al eventjes geleden) een grote "Police" fan. Wil het toch wel zijn dat deze groep dit jaar een reunie tournee doet , en ook in oktober naar Antwerpen komt. Ik keek er al naar uit , tot ik de prijs van de tickets zag... dat was me toch iets teveel. Dan maar wachten tot mijn grote liefde , U2 , inderdaad Bono en co terug in deze regio komen. Daar mogen we zeker van zijn dat we waar voor ons geld krijgen..... Die groep zag ik ook in mijn jonge jaren voor de eerste keer live , op de onvergetelijke editie van 1983 in Werchter , en daarna volgden er nog tal van concerten waar ik de vier Ierse gasten mocht terugzien.

zondag, maart 25, 2007

Koudeprik voorbij

De lente is terug in het land, gelukkig maar. Vandaag nog eens een zalige lange duurloop gedaan van 30km, bij een mooi lenteweertje.Er stond nog wel een vrij krachtige oostenwind , en het laatste kwartier wilden de benen niet echt meer mee , maar verder liep alles vlot. Na de zware tempotraining van gisteren een meevaller. Deze week weeral meer dan 100km gelopen. 't Wordt tijd dat we aan de afbouwfaze kunnen beginnen, dit gaat niet zo lang meer duren. De verkoudheid is intussen bijna genezen, alleen het snot moet nog wat weggaan. Gisteren was er in deze regio de marathon van Lier , die voor de eerste keer werd georganiseerd. Een dikke proficiat aan de organisatie , daar zij toch meer dan 250 deelnemers hadden op de volledige afstand , en tal van teams op de aflossingsmarathon. Alle uitslagen van deze wedstijd kan je nalezen op www.aclyra.com.

vrijdag, maart 23, 2007

Nokere Koerse , met twee sportvrouwen.

Collega's marathonlopers op Nokere Koerse

Afgelopen woensdag was ik te gast op Nokere Koerse , met de start in Oudenaarde en finish boven op Nokere berg.Ik had me goed gewapend tegen de koude , met extra kledij . Op de markt in Oudenaarde kwam ik Lore tegen (medemarathonloopster in Londen en Parijs) samen met haar vriendin Valerie. We konden keuvelen over sport en de komende marathon in Rotterdam , waar zij en echtgenoot Johan ook van de partij zullen zijn. Ook hun voorbereiding loopt op wieltjes. De twee dames zijn bovendien uitgeloot om mee de doen aan de grootste halve marathon van Engeland , meer bepaald de "Great North Run" in Newcastle eind september van dit jaar. Nokere Koerse werd uiteindelijk gewonnen door Leon Van Bon. Na een grote file net voor Antwerpen raakte ik dan toch nog in Vorselaar , en kon omstreeks 20u onder een prachtige maar koude sterrenhemel aan de avondtraining beginnen.

zondag, maart 18, 2007

Flinke verkoudheid strooit roet in het eten

Ik ben al enkele dagen de (minder) gelukkige bezitter van een virale infectie. Al bij al valt het nog mee , toch doet het de ongerustheid toenemen . Net nu de zwaarste weken bezig zijn in de opbouw naar de marathon toe, kan ik dit zeker missen. In ieder geval zijn de benen nog goed. De afgelopen week was een topweek (bijna 9 uur gelopen) en het ging op training goed tot zeer goed. Gisteren nog een stevige tempoloop gedaan (met trainingsmakker Koen Willemsen) en vandaag de bossen in voor de langste duurloop van 3 uur. De maartse bui die ik er bovenop kreeg (met veel hagel!) nam ik er dan maar bij. Gelukkig is het zondag , en had ik de mogelijkheid om deze namiddag uit te rusten.Hopelijk wordt mijn verkoudheid niet erger.

zondag, maart 11, 2007

Vorselaarse Kasteellopers richten marathon in.

De Kasteellopers hebben grote plannen in het najaar. Op zaterdag 8 september richten zij de eerste "Monumentenmarathon" in . Het parcours gaat over drie ronden van 14km , de eigenlijke Monumenloop dus. Naast de klassieke 14km is er ook een 28km , en uiteraard zoals elk jaar de 4 en de 8km. Ook de kleinsten kunnen natuurlijk ook meedoen aan de jeugdlopen. Ikzelf zal het speakerwerk die dag voor mijn rekening nemen. Alle info vindt je terug op de site van de club: www.kasteellopers.be .

Te slijk in de Kempische bossen

Door de overvloedige regen van de voorbije weken liggen de boswegen er niet goed bij. 't Is meer springen en plassen ontwijken dan lopen. De doortocht in het bos langsheen het parcours van de Monumentenloop ligt er slecht bij , en ook rondom de Herentalse Toeristentoren is het niet veel beter. Spijtig , want nu het langer licht blijft doet de mogelijkheid zich voor om een beetje van de beton-en asfaltwegen weg te blijven. Gelukkig bleef het dit weekend droog , en er dient zich beterschap aan in het weer , de lente is in aantocht. Na de uitgeregende halve marathon van Eersel vorige week , heb ik de afgelopen dagen een beetje afgebouwd , om er de komende weken weer volop in te vliegen. Intussen is ook de loopbijbel "joggings en marathons" aangekomen , de kalender met (bijna) alle loopwedstrijden in voor 2007 , uren leesplezier !!

zaterdag, maart 03, 2007

Apocalyptische weersomstandigheden in Eersel

Regen,stevige wind en een temperatuur van amper 6° maakten van de halve marathon in het Nederlandse Eersel een zware wedstrijd. De regen die zaterdagochtend in de Kempen neerviel schoof tegen 11u op naar het Oosten en teisterde de meer dan 100 lopers gedurende de ganse race. De halve marathon , die uitgetekend is over twee ronden van 10,5km gaat voornamelijk langs zeer rustige wegen en een heel stuk op een prachtig fietspad door de bossen en langs heidegebied. Veel tijd om te genieten van de mooie natuur was er niet. Na een matige start (3'48"in de eerste km) nestelde ik me in het derde groepje (een tiental atleten) , kwestie van niet alleen te lopen tegen de natuurelementen. Het tempo lag niet te hoog de eerste 5km (doortocht 19'49") wat vooral te maken had met de hevige tegenwind gedurende het wedstrijdbegin. Het werd een verhaal zoals de "10 kleine negertjes" , één voor één haakten er lopers af in onze groep. Mede door de onvoorspelbare wind werden de kilometers zeer onregelmatig afgelegd. Tussentijd na 10km : 39'13". Met vijf atleten gingen we de laatste ronde in , en na de laatste bevoorrading kwam de wedstrijd in zijn beslissende plooi. Ik was toen nog in strijd voor de 8ste plaats (overall) maar loste de laatste 3km nog van mijn twee overblijvende medegezellen. Vooraf startte ik echter met veel vraagtekens , na twee vermoeiende trainingsweken bouwde ik pas vanaf donderdag een beetje af naar deze koers , en blijkbaar was de vermoeidheid toch niet zo groot als ik vooraf vreesde. Reken daarbij de ondankbare weersomstandigheden ,dan mag ik zeer tevreden zijn met een tijd van 1u22'45". De tweede wedstrijdhelft werd exact evensnel gelopen als de eerste , de voorbije trainingen hebben er dus voor gezorgd dat ik niet stilviel naar het einde toe. Medegezel Koen Willemsen werd winnaar van de kwartmarathon over 10,5km. Ik eindigde als 10de in totaal op de halve marathon . Mooie plaatsen om terug mee naar België te nemen. Drie uur later werd Tia Hellebaut (2m05 !!) Europees kampioen indoor . Het werd een mooie atletiekdag .
Tussentijden halve marathon Eersel :
5km: 19'49"
10km : 39'13"
15km: 58'50"
20km: 1u18'15"
21,1km : 1u22'45"

vrijdag, maart 02, 2007

Links toegevoegd

Vandaag heb ik in het rechtermenu enkele interressante "links" toegevoegd naar andere sportsites. Altijd leuk om even verder te surfen! Veel plezier ,
Dirk