woensdag, november 29, 2006

Achillespeesproblemen voorbij ?

Vandaag kon ik zonder pijn een klein halfuurtje lopen. Na afgelopen maandag (15 minuten) was dit de tweede keer dat ik het kon proberen na problemen met zowel de linker- als de rechterachillespees. Weinig of geen problemen gekend , al blijft het natuurlijk nog wel opletten geblazen .

zaterdag, november 25, 2006

Interview met Europees kampioene hoogspringen
Tia Hellebaut op de Euregiomeeting juni 2006

Voorstelling "2de nacht van de Euregio"

Gisterenavond was ik aanwezig op de voorstelling van de Nacht van de Euregio , editie 2007. Deze 2de uitgave vind plaats op zaterdag 2 juni. Dit jaar was ik reeds speaker op deze internationale atletiekmeeting in Neerpelt. De Braziliaan Marilson Gomes Dos Santos , die dit jaar in Neerpelt de 10000 meter won , werd eerder deze maand ook de winnaar van de marathon van New York. Van een talentontdekking gesproken ! De meeting heeft vooral als doel om jong talent de kans te geven zich te meten met topatleten , en te streven naar het halen van limieten voor diverse internationale kampioenschappen. Zo werden er dit jaar diverse limieten gelopen , waaronder de nu al historische 10000m met maar liefst 6 Belgen die het minimum haalden voor het EK in Goteborg. Ook volgend jaar zal ik speaker zijn op deze meeting , dus atletiekliefhebbers schrijf reeds in uw nieuwe agenda voor 2007 : 2 juni. Meer info op www.nachtvandeeuregio.be .

dinsdag, november 21, 2006

Linkerachillespees nu ook ontstoken !

Minder goed nieuws wederom , wat de linkerachillespees is ook onstoken. Na de wandeling van zondag heb ik gisteren 40' rustig gelopen met echtgenote Carine. Na 20' manifesteerde zich de pijn in de andere pees. Intussen weet ik waarschijnlijk ook de oorzaak : een tandvleesontsteking (naar aanleiding van een tandvulling die los stond) heeft ervoor gezorgd dat de vuile resten via de bloedbaan zich hebben vastgezet op de pees , vandaar de pijn. Intussen is de tand bijgewerkt en heb ik de linkerpees reeds laten behandelen. Gelukkig voel ik aan de rechterkant geen pijn meer , maar lopen zit er voorlopig nog niet in .

zondag, november 19, 2006

Alternatieve training !

Wat doet een loper wanneer hij met een blessure zit ? Zoeken naar een alternatieve training.Deze zondag heb ik dit letterlijk opgevat. Meestal neem ik dan de koersfiets , maar het slechte weer van deze voormiddag bracht me op een ander idee. Tevoet naar Wechelderzande en terug, dat leek me wel wat. Vraag was natuurlijk of dit geen kwaad zou kunnen doen aan de gevoelige achillespees waar ik al 14 dagen mee zit. Goeie wandelschoenen brachten echter de oplossing. In Wechelderzande ligt mijn heimat , daar staat dus nog altijd het huis waar mijn moeder in woont. Omstreeks 14u vertrok ik al stappend voor de tocht van ongeveer 8km. Iets meer dan 1u17' later arriveerde ik "thuis". Koffietje gedronken en even naar de cyclocross gekeken en dan terug huiswaarts. Steeds doorstappend aan een stevig tempo. De mooie zonsondergang op het gehucht "Vispluk" was het hoogtepunt van deze mooie novemberwandeling. Na 1u12' was ik terug in Vorselaar. Echt voldaan schrijf ik dit verslagje. Wandelen is goed voor geest en lichaam ............... en de achillespees , die had na afloop een warm en aangenaam gevoel.

zaterdag, november 18, 2006

Achillespees blijft probleemgevalletje

Gisteren opnieuw op doktersbezoek geweest. Na enkele dagen van lopen ,blijft de rechterachillespees zeer gevoelig. Vooral bij het begin van de training en 's ochtends blijft de stijfheid aanwezig. In principe zou ik morgen rustig terug kunnen gaan joggen , maar het blijft voorlopig afwachten wat de verdere toekomst brengt. Alle eerstkomende wedstrijden zullen dus voor mij niet doorgaan. Dan beginnen we maar volledig te werken in functie van de Rotterdam marathon van 15 april 2007.

zondag, november 12, 2006

Groepsfoto van de Kasteellopers
die gestart zijn in de halve marathon
van Cohe Herentals (11-11-2006)

Rustig terug begonnen

Vandaag , na zes dagen complete rust , opnieuw een beetje gelopen. De pijn is zo goed als weg in de achillespees. Gisteren was er een massale afvaardiging Kasteellopers op de halve marathon van het college te Herentals. Bijna 20 deelnemers van onze recreatieve club namen de start aan de voet van de Toeristentoren. De halve marathon van de Herentalse collegeschool is een van de mooiste van de Kempen. Het parcours gaat o.a. via de Heggekapel in Poederlee, de prachtige AA-vallei , en uiteraard de doortocht door de Vorselaarse dreef en het kasteel. Voor vele Kasteellopers eigenlijk een thuiswedstrijd. Clubgenoot Stijn Jacobs won de wedstrijd, Maarten Vander Donck werd derde. Echtgenote Carine Dekkers kwam arriveerde in een mooie tijd van 2u04'.
Ondertussen heb ik me ingeschreven voor de halve marathon te Egmond aan Zee (Nederland) van 14 januari 2007 , een echte klassieker , die ik zeker 1 keer in mijn leven wil gelopen hebben. Het is ook een zware wedstrijd langs het Noordzeestrand en door de duinen.

zaterdag, november 11, 2006

Veldloop Bonheiden
5 november 2006
laatste 300 meter
van de koers .

woensdag, november 08, 2006

Teveel te intensief

De peesonsteking die reeds enkele dagen voelbaar was heeft zich dan toch doorgezet. Een onderzoek vandaag bracht aan het licht dat de peesschede (omhulsel van de achillespees) ontstoken is. Al bij al is dit nog een meevaller , want het had erger kunnen zijn. Reeds de voorbije week was de rechter achillespees de eerste 10 minuten van elke training behoorlijk stijf , en de afgelopen wedstrijd in Bonheiden (hard parcours op niet dempende spikes) was de spreekwoordelijke druppel. Nochtans liep ik de beste wedstrijd in maanden (zelfs van dit jaar) , maar de intervaltrainingen hebben dus ook een andere kant van de medaille . Waarschijnlijk ligt de oorzaak ook bij het lopen van enkele wedstrijden op spikes (Lichtaart , Herenthout en dus Bonheiden) , en kan de oplossing vrij simpel zijn. De aanschaf van zogenaamde wedstrijdschoenen met een speciale "spikesplaat" onder gemonteerd geeft zeker meer steun en demping. Intussen ben ik enkele dagen op non-actief gezet , en mag zelfs de eerste weken geen wedstrijden lopen . Betekom van aanstaande zondag en Duffel voor de week daarop vallen dus in het water . Spijtig , want de "form" is supergoed. Hopelijk zit er het laatste weekend van november nog wel iets in. Pleister op de wonde was zeker het schitterende optreden van Bruce Springsteen van gisterenavond in Antwerpen , even een uitstapje naar mijn andere hobby , de muziek.....

zondag, november 05, 2006

Zeer knappe koers in Bonheiden

ALs ik deze keer niet supercontent kan zijn , dan moet ik nooit tevreden zijn. De eerste veldloop was een schot in de roos. 25ste plaats op 152 deelnemers in de mastercross. Daar had ik vooraf voor getekend. En toch is dit geen echte verrassing , vorig jaar was ik hier al 31ste , met een pak minder training , dus logischerwijze dat het deze keer minstens even goed zou zijn. Op domein Berentrode in Bonheiden stond dus weer een massaal "pak" masters aan de start , en bij zulke gelegenheden ben je maar beter snel mee weg vooraan. Dit is echter niet mijn sterkste punt , want na 300 meter zat ik ergens rond de 50ste plaats. Drummen in de eerste bochten , en geen snelle startbenen , dat werd dus een inhaalrace. Enkele "tussensprints" op de eerste bredere stroken grasveld brachten mij weer in stelling. Heel de koers voelde ik mij opperbest , en bleef ik opschuiven. Tot mijn grote tevredenheid kon ik ook een kleine revanche nemen voor de verloren provinciale titel op de 10000m van september door opponent Bart Heylen in de spurt voor te blijven. De goeie conditie van de voorbije weken (waaronder de oefencrossen van Ac Herentals) werd dus bevestigd. De 6,35km werd afgelegd in 22'20" , als de afstand correct is betekent dit een snelheid van meer dan 17km/u. Het parcours in Bonheiden is dan ook supersnel met lange rechte stukken , dus helemaal iets voor mij. Een minpuntje echter , de rechterachillespees "knaagt" al enkele dagen tijden de trainingen , en ook vandaag deed ze wat tegen tijdens de wedstrijd. Als dit maar geen blessure wordt ...... bang afwachten . Volgende week bij leven en welzijn staat Betekom op het programma . "Just go for it" , was ooit een slogan van een bekend sportmerk , dat gaan we dan ook doen , als de pees het uithoudt tenminste .